Amsterdam Venture Studios

Amsterdam Venture Studios is een samenwerking tussen de Amsterdamse kennisinstellingen met incubators op verschillende andere universitaire campussen. In de Amsterdam Venture Studios VU-Campus hebben 8 nieuwe spin-offs hun intrek genomen.

Demonstrator Lab

Het Demonstrator Lab is een ondernemerschapslaboratorium waar ideeën risicovrij worden omgezet in innovatieve producten en diensten. In 2020 heeft het Demonstrator Lab 24 nieuwe projecten toegelaten. Het totaal staat nu op 72.

Valorisatieprogramma’s

IXA voert ieder jaar het Valorisatieprogramma IXAnext - Talent voor Innovatie uit, met als doel om kennis in de regio Amsterdam te benutten en te verspreiden. Verschillende kennisinstellingen werken hierin samen.

Ondernemerschap medewerkers en studenten

Om het ondernemerschap en de ondernemende houding onder studenten en onderzoekers te stimuleren, zijn in 2020 vanuit de Strategie VU verschillende initiatieven ondernomen.

IBVU

De VU heeft als universiteit een Impact Board opgericht (IBVU), die in januari 2020 van start is gegaan. In de IBVU zitten vertegenwoordigers namens alle faculteitsbesturen en de voorzitter van het College van Bestuur.

VU StartHub

Het project VU StartHub gaat over de realisatie van een nieuw tijdelijk paviljoenachtig gebouw op de VU-campus dat een campus landmark wordt voor ondernemen. In deze ‘ondernemerschapshub’ is ruimte voor VU-start-ups om kantoor te houden.

VU in de media

In 2020 zijn er 6.865 mediaberichten verschenen waarin de kennis en het onderzoek aan de VU naar voren kwam. Deze berichten zijn 116.158.212 keer bekeken in binnen- en buitenland. Berichtgeving over VU-onderzoek heeft vaak impact op de samenleving.